Statsrådet introduserte politikk for å opprettholde en jevn skala og sunn struktur for utenrikshandel

Statsrådets informasjonskontor holdt en regelmessig orientering om politikk i statsrådet 23. april 2023 for å orientere journalister om å opprettholde en jevn skala og forsvarlig struktur for utenrikshandel og svare på spørsmål.La oss se -

 

Q1

Spørsmål: Hva er de viktigste politiske tiltakene for å opprettholde en jevn skala og sunn struktur for utenrikshandelen?

 

A:

Den 7. april studerte styremøtet i statsrådet politikk og tiltak for å fremme jevn skala og sunn struktur for utenrikshandel.Denne policyen er delt inn i to aspekter: for det første for å stabilisere skalaen, og for det andre for å optimalisere strukturen.

Når det gjelder å stabilisere skalaen, er det tre aspekter.

Det ene er å prøve å skape handelsmuligheter.Disse inkluderer omfattende gjenopptagelse av offline-utstillinger i Kina, forbedring av effektiviteten til APEC-bearbeiding av forretningsreisekort og fremme av jevn og ryddig gjenopptakelse av internasjonale passasjerflyvninger.I tillegg vil vi også be våre diplomatiske stasjoner utenlands om å øke støtten til utenrikshandelsbedrifter.Vi vil også gi konkrete tiltak på landspesifikke handelsretningslinjer, som har som mål å øke handelsmulighetene for bedrifter.

For det andre vil vi stabilisere handelen med nøkkelprodukter.Det vil hjelpe bilbedrifter med å etablere og forbedre internasjonalt markedsføringstjenestesystem, sikre rimelig kapitaletterspørsel for store komplette utstyrsprosjekter og fremskynde revisjonen av listen over teknologier og produkter som oppfordres til å importere.

For det tredje vil vi stabilisere utenrikshandelsbedrifter.En rekke spesifikke tiltak inkluderer å studere etableringen av den andre fasen av tjenesten Trade Innovation and Development Guidance Fund, oppmuntre banker og forsikringsinstitusjoner til å utvide samarbeidet innen forsikringsfinansiering og kredittforbedring, aktivt møte behovene til mikro, små og mellomstore store bedrifter for finansiering av utenrikshandel, og fremskynde utvidelsen av forsikringsgarantien i industrikjeden.

I aspektet optimal struktur er det hovedsakelig to aspekter.

For det første må vi forbedre handelsmønstrene.Vi har foreslått å lede gradientoverføringen av foredlingshandel til de sentrale, vestlige og nordøstlige regionene.Vi vil også revidere tiltakene for styring av handel over landegrensene, og støtte utviklingen av Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area som et digitalt navigasjonsområde for global handel.Vi veileder også relevante handelskamre og foreninger for å tilpasse seg grønne miljøvernkrav, formulere grønne og lavkarbonstandarder for noen utenrikshandelsprodukter, og veileder bedrifter til å gjøre god bruk av grenseoverskridende e-handelsrelaterte skattepolitikker for detaljhandel.

For det andre vil vi forbedre miljøet for utvikling av utenrikshandel.Vi vil gjøre god bruk av systemet for tidlig varsling og den juridiske tjenestemekanismen, fremme utviklingen av «single window», ytterligere lette behandlingen av eksportavgiftsrabatter, forbedre effektiviteten av fortolling i havner og implementere frihandelsavtalene. allerede i kraft med høy kvalitet.Vi vil også publisere retningslinjer for anvendelse av nøkkelnæringer.
Q2

Spørsmål: Hvordan hjelpe bedrifter med å stabilisere bestillinger og utvide markedet?

 

A:

Først bør vi holde Canton Fair og en rekke andre utstillinger.

Den 133. Canton Fair offline-utstillingen er i gang, og nå har den andre fasen startet.Næringsdepartementet har i første kvartal i år registrert eller godkjent 186 utstillinger av ulike slag.Vi må hjelpe bedrifter med å få kontakt med hverandre.

For det andre, legge til rette for forretningskontakter.

For tiden har utvinningsgraden for våre internasjonale flyvninger til utlandet nådd nesten 30 prosent sammenlignet med pre-pandeminivået, og vi jobber fortsatt hardt for å utnytte disse flyvningene fullt ut.

Utenriksdepartementet og andre relevante avdelinger presser relevante land til å legge til rette for visumsøknad for kinesiske selskaper, og vi legger også til rette for visumsøknad for utenlandske selskaper i Kina.

Spesielt støtter vi APEC Business Travel Card som et alternativ til visum.Det virtuelle visakortet blir tillatt 1. mai.Samtidig studerer og optimaliserer relevante innenlandske avdelinger fjerndeteksjonstiltak for å lette forretningsbesøk til Kina.

For det tredje må vi utdype handelsinnovasjon.Spesielt er e-handel verdt å nevne.

Handelsdepartementet er klar til å stadig fremme byggingen av omfattende pilotsoner for grenseoverskridende e-handel, og gjennomføre merkeopplæring, konstruksjon av regler og standarder, og høykvalitetsutvikling av utenlandske varehus.Vi planlegger også å holde et møte på stedet i den omfattende pilotsonen for grenseoverskridende e-handel for å fremme god praksis innen grenseoverskridende e-handel.

For det fjerde vil vi støtte bedrifter i å utforske diversifiserte markeder.

Handelsdepartementet vil utstede retningslinjer for landhandel, og hvert land vil utarbeide en handelsfremmende veiledning for nøkkelmarkeder.Vi vil også gjøre god bruk av arbeidsgruppemekanismen for uhindret handel under Belt and Road-initiativet etablert med mange land for å hjelpe til med å løse vanskelighetene som kinesiske selskaper står overfor når de utforsker markeder i land langs Belt and Road og øke mulighetene for dem.
Q3

Spørsmål: Hvordan kan finansiering støtte den jevne utviklingen av utenrikshandel?

 

A:

For det første har vi iverksatt tiltak for å redusere realøkonomiens finansieringskostnad.I 2022 falt den vektede gjennomsnittsrenten på bedriftslån med 34 basispunkter fra år til år til 4,17 prosent, et relativt lavt nivå i historien.

For det andre vil vi veilede finansinstitusjoner til å øke støtten til små, mikro- og private utenrikshandelsbedrifter.Ved utgangen av 2022 økte de utestående små- og mikrolånene til Pratt & Whitney med 24 prosent fra år til år til 24 billioner yuan.

For det tredje veileder den finansinstitusjoner til å tilby valutakursrisikostyringstjenester for utenrikshandelsbedrifter, og avlaster valutatransaksjonsgebyrer knyttet til banktjenester for mikro, små og mellomstore bedrifter.I hele fjor økte foretakssikringsgraden med 2,4 prosentpoeng fra året før til 24 %, og små, mellomstore og mikrobedrifters evne til å unngå valutakurssvingninger ble ytterligere forbedret.

For det fjerde har RMB-oppgjørsmiljøet for grenseoverskridende handel blitt kontinuerlig optimalisert for å forbedre tilretteleggingen av grenseoverskridende handel.For hele fjoråret økte den grenseoverskridende RMB-oppgjøret for handel med varer med 37 prosent fra år til år, og utgjorde 19 prosent av totalen, 2,2 prosentpoeng høyere enn i 2021.
Q4

Spørsmål: Hvilke nye tiltak vil bli tatt for å fremme utviklingen av grenseoverskridende e-handel?

 

A:

Først må vi utvikle et grenseoverskridende e-handel + industribelte.Ved å stole på de 165 grenseoverskridende e-handelspilotsonene i landet vårt og kombinere industrielle begavelser og regionale fordeler fra forskjellige regioner, vil vi markedsføre flere lokale spesialprodukter for å komme bedre inn på det internasjonale markedet.Det vil si, mens vi gjør en god jobb i B2C-virksomhet overfor forbrukere, vil vi også kraftig støtte våre tradisjonelle utenrikshandelsbedrifter for å utvide salgskanaler, dyrke merkevarer og utvide handelsskalaen gjennom grenseoverskridende e-handel.Spesielt vil vi utvide B2B-handelsskalaen og tjenestekapasiteten for bedrifter.

For det andre må vi bygge en omfattende online tjenesteplattform.De siste årene har alle pilotområder aktivt fremmet byggingen av online integrerte tjenesteplattformer.For tiden har disse plattformene betjent mer enn 60 000 grenseoverskridende e-handelsbedrifter, omtrent 60 prosent av landets grenseoverskridende e-handelsbedrifter.

For det tredje, forbedre vurdering og evaluering for å fremme dyktighet og fremme styrke.Vi vil fortsette å kombinere de nye egenskapene til grenseoverskridende e-handelsutvikling, optimalisere og justere evalueringsindikatorene.Gjennom evalueringen vil vi veilede de omfattende pilotområdene for å optimalisere utviklingsmiljøet, forbedre innovasjonsnivået og akselerere dyrkingen av en rekke nøkkelbedrifter.

For det fjerde å veilede overholdelsesstyring, forebygging og kontrollrisiko.Vi vil aktivt samarbeide med Statens åndsverkskontor for å fremskynde utstedelsen av retningslinjer for IPR-beskyttelse for grenseoverskridende e-handel, og hjelpe grenseoverskridende e-handelsbedrifter med å forstå IPR-situasjonen i målmarkedene og gjøre leksene sine på forhånd.
Q5

Spørsmål: Hva vil være de neste trinnene for å fremme stabilitet og utvikling av foredlingshandelen?

 

A:

Først vil vi fremme gradientoverføring av behandlingshandel.

Vi vil gjøre en god jobb med å fremme foredlingshandel, styrke politisk støtte og forbedre dokkingmekanismen.Fremover vil vi fortsette å støtte overføring av foredlingshandel til de sentrale, vestlige og nordøstlige regionene på grunnlag av det vi allerede har gjort.Vi vil fremme overføring, transformasjon og oppgradering av foredlingshandelen.

For det andre vil vi fremme utviklingen av nye behandlingsformer som bundet vedlikehold.

For det tredje, for å støtte foredlingshandelen, bør vi fortsette å gi full spille til den viktigste rollen som prosesseringshandelsprovinser.

Vi vil fortsette å spille fullt ut rollen til store prosesshandelsprovinser, oppmuntre og støtte lokale myndigheter til å styrke tjenestene til disse store prosesshandelsbedriftene ytterligere, spesielt når det gjelder energibruk, arbeidskraft og kredittstøtte, og gi dem garantier .

For det fjerde, i lys av de nåværende praktiske vanskelighetene som oppstår i foredlingshandelen, vil handelsdepartementet rettidig studere og utstede spesifikke retningslinjer.
Q6

Spørsmål: Hvilke tiltak vil bli tatt i det neste trinnet for å bedre utnytte den positive rollen til import for å opprettholde en jevn skala og sunn struktur for utenrikshandelen?

 

A:
Først må vi utvide importmarkedet.

I år har vi innført foreløpige importtoll på 1020 varer.De såkalte provisoriske importtollene er lavere enn tollsatsene vi lovet WTO.For tiden er det gjennomsnittlige tollnivået på Kinas import rundt 7 %, mens det gjennomsnittlige tollnivået for utviklingsland ifølge WTO-statistikk er rundt 10 %.Dette viser vår vilje til å utvide tilgangen til våre importmarkeder.Vi har signert 19 frihandelsavtaler med 26 land og regioner.En frihandelsavtale vil bety at tollsatsene på det meste av vår import blir redusert til null, noe som også vil bidra til å utvide importen.Vi vil også spille en positiv rolle i grenseoverskridende e-handelsdetaljimport for å sikre stabil import av bulkprodukter og øke importen av energi- og ressursprodukter, landbruksprodukter og forbruksvarer som Kina trenger.

Enda viktigere, vi støtter import av avansert teknologi, viktig utstyr og viktige deler og komponenter for å fremme justering og optimalisering av den innenlandske industrielle strukturen.

For det andre, gi spill til rollen som importutstillingsplattform.

Den 15. april utstedte Finansdepartementet, Tollvesenet og Statens skatteforvaltning en policy for å frita importavgifter, merverdiavgift og forbruksavgift på importerte utstillinger som selges i utstillingsperioden til Kina Import og Export Commodity Trade i år, noe som vil hjelpe dem med å bringe utstillinger til Kina for utstilling og salg.Nå er det 13 utstillinger i vårt land som nyter denne politikken, noe som bidrar til å utvide importen.

For det tredje vil vi fremme demonstrasjonssoner for importhandelsinnovasjon.

Landet har opprettet 43 importdemonstrasjonssoner, hvorav 29 ble opprettet i fjor.For disse importdemonstrasjonssonene er det gjennomført politiske innovasjoner i hver region, for eksempel utvidelse av importen av forbruksvarer, opprettelse av handelssentre for varer og fremme av integrering av importerte produkter og innenlandsk forbruk med innenlandske nedstrømsbedrifter.

For det fjerde vil vi forbedre importtilretteleggingen over hele linjen.

Sammen med tollvesenet vil handelsdepartementet fremme utvidelsen av «single window»-tjenestefunksjonen, fremme dypere og mer solid handelstilrettelegging, fremme gjensidig læring mellom importhavner, ytterligere forbedre effektiviteten i flyten av importerte varer, redusere byrden på bedrifter, og gjøre Kinas industrielle kjede og forsyningskjede mer pålitelig og effektiv.


Innleggstid: 24. april 2023