Handelsdepartementet: I år står Kinas eksport overfor både utfordringer og muligheter

Handelsdepartementet holdt en jevnlig pressekonferanse.Shu Jueting, talsperson for handelsdepartementet, sa at Kinas eksport står overfor både utfordringer og muligheter i år.Fra utfordringssynspunktet står eksporten overfor et større eksternt etterspørselspress.WTO forventer at volumet av verdenshandelen med varer vil vokse med 1,7 % i år, betydelig lavere enn gjennomsnittet på 2,6 % de siste 12 årene.Inflasjonen er fortsatt høy i de store avanserte økonomiene, fortsatte renteøkninger har dempet investeringene og forbrukernes etterspørsel, og importen har falt fra år til år i flere måneder.Berørt av dette har Sør-Korea, India, Vietnam, Kinas Taiwan-region de siste månedene sett en betydelig nedgang i eksporten, eksporten til USA og Europa og andre markeder er deprimert.Når det gjelder muligheter, er Kinas eksportmarked mer diversifisert, mer diversifiserte produkter og mer diversifiserte forretningsformer.Spesielt er det store antallet utenrikshandelsenheter banebrytende og innoverende, reagerer aktivt på endringer i internasjonal etterspørsel, streber etter å dyrke nye konkurransefortrinn og viser sterk motstandskraft.

For tiden jobber handelsdepartementet med alle lokaliteter og relevante avdelinger for å fullt ut implementere politikk og tiltak for å fremme den jevne skalaen og den utmerkede strukturen til utenrikshandel, med fokus på følgende fire aspekter:

Først, styrke handelsfremmende arbeid.Vi vil øke støtten til utenrikshandelsbedrifter til å delta i ulike utenlandske utstillinger, og fortsette å fremme smidig utveksling mellom bedrifter og forretningspersonell.Vi vil sikre suksessen til nøkkelutstillinger som den 134. Canton Fair og den 6. Import Expo.

For det andre vil vi forbedre forretningsmiljøet.Vi vil øke finansiering, kredittforsikring og annen økonomisk støtte til utenrikshandelsbedrifter, ytterligere forbedre nivået på fortollingstilrettelegging og fjerne flaskehalser.

For det tredje, fremme innovativ utvikling.Utvikle aktivt "grenseoverskridende e-handel + industribelte"-modellen for å drive grenseoverskridende e-handel B2B-eksport.

For det fjerde, bruk frihandelsavtaler godt.Vi vil fremme implementering på høyt nivå av RCEP og andre frihandelsavtaler, forbedre nivået på offentlige tjenester, organisere handelsfremmende aktiviteter for frihandelspartnere og øke den samlede utnyttelsesgraden av frihandelsavtaler.

I tillegg vil Handelsdepartementet fortsette å spore og forstå de vanskelighetene og utfordringene utenrikshandelsbedrifter og -næringer står overfor og deres krav og forslag, fortsette å hjelpe bedrifter med å redusere kostnader og øke effektiviteten og fremme stabil utvikling.


Innleggstid: 16-jun-2023